Dato/tid
Dato(er) - 03/02/2022
08:30 - 15:30

Kategorier


3. februar er kompetansebehovet i klyngen tema på Scandic Meyergården Hotell i Mo i Rana  

Fagskolen Viken, Nordland Fagskole, UIT Norges arktiske universitet, Nordland fylkeskommune og Polarsirkelen videregående skole deltar, og ønsker å komme i dialog med bedriftene. På grunn av korona, setter vi opp to av møtene (kl. 10:00 og kl. 11:45) som hybride møter. Det betyr at de som ønsker det kan delta på Teams. Teamslenkse sendes ved påmelding.

Program for dagen:

8:30 Internt møte om utvikling av nye tilbud 

På dette møtet deltar bla. Eirik Hågensen, rektor Fagskolen Viken, Pål Domben, rektor ved Nordland Fagskole, Thomas Skonseng, rektor ved Polarsirkelen videregående skole, Bjørn R. Sørensen, leder for Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi ved UIT Norges arktiske universitet, Åsunn Lyngedal, fakultetsdirektør ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT-fak) ved UiT i Narvik. Fra Nordland fylkeskommune deltar Miriam Engelskjøn, rådgiver, Strategisk planlegging og politiske saker og Heidi Merethe Torbergsen som er rådgiver på utdanningsavdelingen.

10:00 Presentasjon av ACT

I Arena Pro-perioden er det satt nye målsettinger for å oppnå visjonen om bærekraftige løsninger for Nord-Norge, Paris og hele verden. Klyngeleder og daglig leder i Kunnskapsparken Helgeland, Monica Paulsen presenterer.

  • Kompetansebygging er vesentlig for å realisere klyngens målsetting 
  • Hvordan kan klyngen bidra?

Representanter fra UIT Norges arktiske universitet, Fagskolen Viken, Nordland Fagskole, Polarsirkelen videregående skole og bedrifter 

11:00 Lunch

Husk påmelding!

11:45 Partnerskapet møter utdanningsaktører til dialog 

Bedrifter i ACT og representanter fra UIT Norges arktiske universitet, Fagskolen Viken, Nordland Fagskole, Polarsirkelen videregående skole og møtes til dialog om hvordan vi kan utvikle det regionale utdanningstilbudet og styrke rekruttering. Fagråd for ACT Kompetanse revitaliseres.

14:00 Interne møter 

Fagskolen i Viken har fått 5,6 millioner kroner i tilskudd fra Bransjeprogrammet for å opprette  Batterifagskolen. Studiene blir de første i sitt slag i Norge og skal realiseres i samarbeid med andre fagskoler.

Representanter fra Freyr, UiT Norges arktiske universitet, Fagskolen Viken, Nordland Fagskole, Nordland fylkeskommune og Polarsirkelen videregående skole møtes for å diskutere samarbeid om dette.

Parallelt møte og omvisning i Mo Industripark as.

UiT ønsker omvisning og møte i industriparken. Kim-André Åsheim i MIP koordinerer dette

15:30 Slutt

Det vil bli gode pauser kl. 09:40 og kl. 13:30 med Scandics gode møteservering

Vi tar forbehold om nye koronarestriksjoner. Pr. i dag vurderer vi det slik at det er greit å møtes på Meyergården Hotell, der det er tilrettelagt i forhold til gjeldende restriksjoner. Hvis du ønsker å delta må du sende påmelding til Tone, tj@kph.no før 31.01.22.

Les mer om arbeidet med å utvikle utdanningstilbudet i regionen her