Gå til hovedinnhold Gå til søk

Gjør veien fra ide til marked kortere

– Katapult-nodene gjør veien fra konsept til marked enklere, bidrar til det grønne industriløftet og en bærekraftig omstilling sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Katapultnode Helgeland kom gjennom nåløyet som en av 8 noder i Norge! Det var totalt 28 søkere og katapultnode Helgeland får et pilotprosjekt på 18 mnd. Vi  skal samarbeide med to nasjonale katapultsenter, DigiCat og Sustanable Energy.

– Dette er strålende nytt for små og store bedrifter i hele Norge som nå får enda bedre tilgang til å utvikle, teste og simulere løsningene sine, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Testfasiliteter som kan disponeres i Katapult-noden er utstyr fra Freyr, Helgeland Kraft, Testpartner, Nexans, MIP Energi, Rana Gruber, Nemko Norlab, Elkem Rana,  Ocean GeoLoop, Visual 360, Carbon Development Solution, Mosjøen Geolab, Mosjøen Kulde og Klima og Alcoa.

Norsk katapult er en ordning med nasjonale sentre som tilbyr fasiliteter, utstyr, kompetanse og nettverk. Katapult-sentrene gjør det enklere for innovative bedrifter å utvikle prototyper, teste, simulere og visualisere, slik at ideer utvikles raskere, bedre og med mindre risiko. Katapult-sentrene får offentlig støtte for å bistå små og mellomstore bedrifter over hele landet.

Les mer om åretes utlysning og tildelinger her

Les mer om Norsk Katapult her

 

Relatert

Her finner du relaterte artikler!

Se alle