Gå til hovedinnhold Gå til søk

Vi har blitt medlem av UN Global Compact

ACT har blitt medlem av verdens og Norges største bedriftsdugnad for bærekraft og business. I 2019 åpnet de kontor og avdeling i Norge, og de vokser i rekordfart med 258 norske medlemsbedrifter. UN Global Compact er FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv og verdens største bedriftsinitiativ for bærekraft, med over 12 000 bedrifter fra 160 land som medlemmer. UN Global Compact skal inspirere bedrifter til å gjøre bærekraft-utfordringer til konkrete businessmuligheter, og her vil ACT spille en rolle. Vi har tatt en rolle i løsningsplattformen «Bærekraftig business i Arktis», og deltatt på workshop med bedrifter og organisasjoner i hele landsdelen. Næringslivets behov og muligheter står i fokus og prosjektet skal bidra til økt verdiskapning og skape nye arbeidsplasser i Nord-Norge.

 

–Vi ønsker ACT Cluster hjertelig velkomne som medlemmer. Det er bra at de slutter seg til de ti prinsippene for ansvarlig næringsliv, og ønsker å øke sitt bærekraftsengasjement- og arbeid innad i bedriften, sier Kim N. Gabrielli, administrerende direktør i UN Global Compact Norge.

 

I løsningsplattformen for «Bærekraftig business i Arktis» har det blitt gjennomført workshop med temaet «Små og mellomstore bedrifter,» hvor det ble diskutert utfordringer og potensielle løsninger rundt bærekraftsrapportering og bærekraftige initiativ for slike bedrifter. De to neste temaene som skal gjennomgåes til høsten er «Transport» og «Energi». Hvis du og din medlemsbedrift ønsker å vite mer om hvordan du kan bidra i UNGC gjennom ACT, ta gjerne kontakt med Anette Møllersen Bjørnå på mail: amb@kph.no.

Relatert

Her finner du relaterte artikler!

Se alle