Gå til hovedinnhold Gå til søk

Trykktanken har kåret en vinner

I høst har CoFounder og SINTEF gjennomført et samarbeid med Kunnskapsparken Helgeland og ACT Cluster. Det har resultert i en Trykktank som har bidratt som en akselerator for utvikling av nye teknologibaserte vekstbedrifter i Nord-Norge med internasjonalt marked. Nå har de kåret én vinner.

Totalt kom det inn 21 caser, hvorav fire ble valgt ut for å videreutvikles i Trykktanken. De fire heldige bedriftene som ble valgt var Momek Group, Truck og Maskin, Miljøteknikk Terrateam og SINTEF Norlab. Disse har alle jobbet hardt med forretningsideene sine i Trykktanken siden 10.september. Den 1. og 2.oktober ble teamene satt under trykk på Meyergården, med forretningsutviklere fra Kunnskapsparken Helgeland, forskerer fra SINTEF og investorkompetanse fra CoFounder på hvert team.

Forretningsplanen skulle være ferdig, og klar til å sendes til panelet, innen kl 20.00 1.oktober. Dagen etter var det klart for pitching av forretningsplanen foran panelet som bestod av Monica Ahyee, direktør i Innovasjon Norge Nordland, Trond Sæterstad, direktør i Elkem og styremedlem i Mo Industripark, Lisbeth Flågeng, styreleder i Helgeland Invest og Mo Industripark og tidligere adm.dir. i Helgeland Sparebank, Thoralf Lian, gründer av og styreleder i Heymat AS og daglig leder i Clima AS, Knut Magne Risvik, distinguished engineer i Microsoft Seattle og gründer av Fast og tidligere ACDC, Etter tøffe diskusjoner ble panelet til slutt enige om at de så størst potensial i Momek sin forretningsidé; en høyteknologisk løsning som vil bedre sikkerhet, miljø og økonomi i smelteverksindustrien.

Med på laget hadde Momek  med seg Rolf Skogvold fra Kunnskapsparken Helgeland, Jack Ødegård fra SINTEF og Morten Frøseth fra CoFounder. De hadde i tillegg tatt med to representanter fra Elkem, Kristian Ramstad Hansen og Ole Jørgen Østensen, som ble sett på som potensielle kunder. Nå er selve prosessen med Trykktanken ferdig, og den vanskeligste oppgaven gjenstår, det er å komme seg inn i et marked og konkurrere. Prosjektet har vært ekstremt vellykket, og det er vedtatt å videreføre konseptet som et årlig konsept på Helgeland. Trykktank 2021 blir trolig i september neste år.

 

Relatert

Her finner du relaterte artikler!

Se alle