Gå til hovedinnhold Gå til søk

Rapport om Norges overgang til en grønnere energifremtid

Norge har ambisiøse mål om å halvere årlige klimagassutslipp fra 1990-nivået til ca 26 millioner tonn karbondioksid (CO2) ekvivalenter innen 2030, og ned til maksimalt 5 millioner tonn innen 2050. Disse ambisjonene er et høyt verdsatt bidrag til Paris Avtale og en renere fremtid globalt.

Med sine årlige klimagassutslipp som har hatt liten utvikling siden 1990, er nøkkelspørsmålet: Vil Norge nå disse ambisiøse målene innen 2030?

Siden 2017 har DNV GL gitt ut sin årlige Energy Transition Outlook-rapport som beskriver globale energi trender, prognoser innenfor energimiksen og energietterspørsel og globalt tilbud frem til 2050. Disse rapportene har fått økt trekkraft og internasjonal anerkjennelse. Energy Transition Outlook 2020 ble utgitt 9. september 2020 og i andre deler av verden i ti geografiske regioner. Europa er en slik region. Dessverre gir ikke Europa som region et representativt bilde av Norges forventede energiovergang. Norge har nærmere 100% fornybar strømproduksjon på land, og følgelig mest av våre CO2-reduksjoner må oppnås innenfor forbruk. Videre har Norge den høyeste andelen av vannkraft, det høyeste EV-opptaket, og er en stor olje og gasseksportør til Europa.

Les mer i Energy Transition Norway 2020 – a national forcast to 2050, som ble lansert av DNV GL i dag!

[button link=»https://www.norskindustri.no/siteassets/dokumenter/rapporter-og-brosjyrer/energy-transiton-norway-2020.pdf» type=»big» color=»green» newwindow=»yes»] Rapporten kan leses her[/button]

 

Relatert

Her finner du relaterte artikler!

Se alle