Gå til hovedinnhold Gå til søk

Kjernebedriftsamling

28/4 møtte vi kjernebedrifter og styringsgruppen i ACT til nettsamling.
Vi informerte først om status for klyngeprosjektet, og om mulighetene som ligger i tiltakspakken som er lagt ut til klyngene. 50 MNOK skal fordeles til klynger over hele landet, og for ACT er det to av tiltakspakkene som er mulig å søke på: Tiltakspakke 1 – som åpner for innovasjonsrådgivning til SMB’er. Ramme for søknad er 300.000,- og støttegrad er 100%. Tiltakspakke 3 inviterer til forstudier for innovasjonsprosjekter, med total ramme på 500.000,- og 50% støttegrad. Kjernebedriftene ønsker at vi bruker muligheten til å tilføre ressurser til videre arbeid.
Vi snakket om klyngens strategi for opprykk til ARENA Pro. Den 28/4 var det fortsatt ikke avgjort om utlysningen skulle lanseres som planlagt eller utsettes, men nå er det kunngjort fra programledelsen at utlysningen kommer i høst. Det blir en forskjøvet søknadsfrist (25. september) slik at fristen ikke kommer for tett på sommer. Fullstendige utlysningsdokumenter forventet publisert i begynnelsen av juni, med et digitalt informasjonsmøte medio juni. Dette betyr at styringsgruppens strategi om videreføring på neste nivå i klyngeprogrammet ligger fast, og at vi står på for å posisjonere klyngen. Vi fikk gode innspill fra kjernebedriftene, og vi håper at mange av våre medlemmer engasjerer seg i denne prosessen slik at klyngen blir mest mulig relevant.
Vi hadde også et faglig innlegg fra Lars Molden relatert behovet for nye industrielle løsninger – sjekk videoen som ligger på dette facebook-innlegget, og hør hva han snakket om på møtet. Innlegget fikk gode tilbakemeldinger fra kjernebedriftene, og på partnerskapssamlingen kan du melde deg på for å høre og diskutere dette og andre spennende tema  med partnere i ACT.

https://www.facebook.com/arcticclusterteam/videos/682049492612897/

 

Relatert

Her finner du relaterte artikler!

Se alle